Sosyal Medya

Güncel

Korgeneral Pekin: FETÖ, CIA ve MOSSAD’a taş çıkartır

Darbe ve işgal girişimini değerlendiren emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, FET֒nün casusluğu CIA ve MOSSAD’a taş çıkaracak kadar iyi bildiğini söyledi.



Pensilvanya merkezli Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yargıdaki yapılanması eliyle maÄŸdur ettiÄŸi isimler arasında bulunan Genelkurmay BaÅŸkanlığı Ä°stihbarat Dairesi eski BaÅŸkanı emekli Korgeneral Ä°smail Hakkı Pekin, darbe girÅŸiminin Türkiye Cumhuriyetine, millete ve Orduya yapıldığını söyledi. Dünyanın en büyük istihbarat teÅŸkilatları CIA ve MOSSAD’a taÅŸ çıkartacak kadar bu iÅŸi iyi bildiklerini belirten Pekin, FETÖ’nün yeni bir darbe giriÅŸimine kalkışamayacak olsa da tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti.

TAYYÄ°P BEY’E BÄ°R ÅžEY OLAMADAN HALLEDÄ°LMELÄ° DEMÄ°ÅžTÄ°

Emekli Korgeneral Ä°smail Hakkı Pekin geçmiÅŸte FETÖ'nün  MÄ°T, TSK ve Emniyet'e sızma planlarına dikkat çekerek “Fethullahçıların TSK'ya sızma yöntemlerinin aynısı Irak Ordusu'nda da vardı. Biliyorsunuz Irak Ordusu 2003 yılındaki ABD iÅŸgalinde savaÅŸmadı. Casusluk ÅŸebekesine dönen bu yapıyla mücadelenin devam etmesi lazım. Tayyip Bey'e bir ÅŸey olmadan bu mücadeleyi halletmesi lazım. Cemaat öyle hafife alınacak bir tehdit deÄŸil. Hasan Sabbah benzetmesi çok yerinde. Öylesine tehlikeli, dünya çapında yaygınlaÅŸmış ve kullanılmaya müsait.” uyarısında bulunmuÅŸtu.



ORDUDA OLMALARINDAN OLMAMALARI DAHA Ä°YÄ°

15 Temmuz FETÖ’nün darbe iÅŸgal giriÅŸiminin ardından Ajansdergi.com’a açıklamalrda bulunan emekli Korgeneral Pekin, darbeyi tertipleyen FETÖ’nün dünyanın en aptalca bir giriÅŸimine kalkıştığını, talimatı veren Fetullah Gülen için baÅŸarılı olup olmamasından ziyade yapılıp yapılmamasının önemli olduÄŸunu ifade ederek  “Ergenekon ve Balyoz’da zaten TSK’ya bir darbe vurmuÅŸlardı. Arada yaÅŸanan baÅŸka pek çok süreç var. Türk ordusunu tasfiye edip, yerine kendi adamlarını doldurmak üzere yapılan giriÅŸimlerdi bunlar. Åžimdi baÅŸka bir darbe daha vurdular. Bu adamların orduda olmamaları, olmalarından daha iyidir. Ancak TSK’da ortaya çıkan moral bozukluÄŸu kötü oldu. Bu menfur olay, maalesef TSK’ya bu anlamda bir darbe vurdu. TSK’nın zayıflaması devletin zayıflaması anlamına gelir. Çünkü, bir devletin ordusu ne kadar güçlüyse, devlet de o kadar güçlüdür. EÄŸer Türk Silahlı Kuvvetleri zayıflarsa, devlet de içerisinde bulunduÄŸumuz konjonktürde dış politikada tavizler vermek zorunda kalabilir. “ deÄŸerlendirmesinde bulundu.

UZUN BÄ°R LÄ°STE VARDI AMA …

Pekin, görevde olduÄŸu dönemde bu yapıyla ne gibi bir mücadele verdiÄŸi yolundaki soruyu şöyle yanıtladı: “
TSK’da FETÖ ve benzeri yapılarla iliÅŸkili olan kiÅŸiler var mı yok mu diye bazı çalışmalar elbette yapıldı. Fakat altını çizmek lazım: FETÖ’yle alâkalı böylesi bir çalışma yapmak çok zor. YAÅž kararı ile atananlar oluyordu. Bunların bir kısmı Fetullahçıydı. Elinizde bunlarla ilgili bilgi ve belge varsa ancak o zaman iÅŸlem yapabilirsiniz. Nitekim zaman zaman bazı tespitler yapılmış ve ordudan atılmıştı. Tespit edilemeyenler kaldı. Şöyle bir ÅŸey de var: Ordu içerisinde Fetullahçı olmayan bazı isimleri de Fetullahçı diye fiÅŸlediler. TSK’da da fitne yaptılar. Zaten biliyorsunuz; Ergenekon, Balyoz, Andıç gibi davalarla hapse attırdıkları komutanların yerine de kendi kripto adamlarını yerleÅŸtirdiler. 2013’te siyasi irade tarafından tespit edilen 1200 kiÅŸilik bir liste vardı. Ama, Silahlı Kuvvetler bu kiÅŸilerle ilgili iÅŸlem yapamıyordu. Çünkü elinde bilgi, belge yoktu ve yanlış bir ÅŸeyler yapmaktan endiÅŸe ediyordu TSK. Bundan birkaç ay evvel de 1100 kiÅŸilik subay-general listesi ve 400 kiÅŸilik askeri personel listesi ortaya çıkmıştı. Bu isimlerin tasfiyesi söz konusuydu. Bunun üzerine darbe teÅŸebbüsü oldu.”

CASUSLUĞU İYİ ÖĞRENMİŞLER!

FETÖ’nün dünyanın en büyük istihbarat teÅŸkilatları CIA ve MOSSAD’a taÅŸ çıkartacak kadar bu iÅŸi bildiÄŸini ifade eden Pekin, 15 Temmuz’daki kalkışmanın da bir NATO operasyonu olduÄŸuna hiç kuÅŸku olmadığını, Fetullah Gülen’in de piyon olarak kullanıldığı görüşünde.  

Darbe kalkışmasında konuÅŸulan istihbarat zaafıyla ilgili olarak da Korgeneral Pekin, Darbenin planlandığı yerlerden biri Kara Havacılık Komutanlığı.

MÄ°T Kara Havacılık Komutanlığı’ndan bilgi alıyor, saat 16’da Genelkurmay’a haber gönderiyor. Tabi CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan’a haber göndermemesi yanlış. Åžayet haber gönderse belki farklı tedbirler alınabilirdi. Genelkurmay bir takım tedbirler alıyor, ancak görünen o ki alt birimlere verilen emirlere uyulmamış. Belki komutanları çağırıp bir yerlere gönderip daha farklı önlemler aldırabilirlerdi. Anlaşılan o ki ne MÄ°T, ne de Genelkurmay bu kadar büyük bir harekat beklemiyordu.” DeÄŸerlendirmesinde bulundu.

KÄ°M DESTEK VERDÄ°YSE CEZALANDIRILMALI

Ne MÄ°T’in ne de Genelkurmay’ın bir ihanet içerisinde olabileceklerine ihtimal vermediÄŸini, bu darbe giriÅŸiminin siyaset, ticaret ve bazı diÄŸer alanlardaki karanlık noktalarının aydınlatılması gerektiÄŸine vurgu yapan Pekin, “Kimler destek verdiyse bunlarında bulunup cezalandırılması gerekiyor. Belki o zaman daha derli toplu bir mücadeleye giriÅŸilebilir.” dedi.

HAKAN FÄ°DAN’IN ÇABASI YETERLÄ° OLMADI

Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatında (MÄ°T) Ä°ngiliz ve Amerikan etkisinin her zaman olduÄŸunu, hala da bu etkinin sürdüğü örüşünü paylaÅŸan Pekin, “Ben Hakan Fidan’dan çok ümitliydim. Kendisiyle görüşürdük de. Haftada bir Genelkurmay BaÅŸkanlığı’na gelirdi, 3-4 saat görüşürdük. Bu konuları da konuÅŸurduk. Åžunu yapmaya çalıştı Hakan Fidan: Ä°stihbaratı iç, dış, teknik ve idari faaliyetler diye ayırdı. Hepsinin başına da müsteÅŸar yardımcılarını koydu. ama bu yeterli olmadı.

Gelinen son noktada MÄ°T’in dış, jandarma ve polisin de iç istihbarata bakacak olmasının doÄŸru bir hamle olduÄŸunu belirten Ä°smail Hakkı Pekin, Ama ÅŸunu söylememiz gerekiyor: Polis istihbaratı olmaz. İç istihbarat olması ve en tepedeki kiÅŸiye baÄŸlanması gerekir. Yani yürütmenin başındaki kimse ona baÄŸlanması lazım. Dış istihbarat da yine yürütmenin başındaki kimse ona baÄŸlanmalı. Mesela Ä°srail’de MOSSAD dış, Shin Bet iç istihbarattan sorumludur. Shin Bet’in görevi sadece iç istihbarattır fakat dışardan gelen tehlikeleri üst erklerine bildirir ve MOSSAD’dan acımasızdır. Kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Amerika’da da FBI aynı düzeydedir. Almanya’da Anayasayı koruma dairesi baÅŸkanlığı var. Bunlar istihbarattan sorumludur. Yani polis istihbarat yapmaz. Bunlar istihbaratı alırlar polise bilgi verirler, polis gider icraatını yapar.” açıklamasında ulundu.

BAŞKA GİRİŞİMLERİ OLABİLİR

FETÖ yapılanmasının yeni bir darbe giriÅŸiminde bulunabileceÄŸine çok fazla ihtimal vermediÄŸini belirten deneyimli istihbaratçı Pekin, “ Tabi daha sonra baÅŸka bir ÅŸeyler olabilir. Ama bu daha çok sabotaj, bir takım suikast giriÅŸimleri ÅŸeklinde tezahür edebilir. Ya da kaos oluÅŸturmaya, terör eylemlerini yaygınlaÅŸtırmaya yönelik faaliyetler olabilir. Ama yerini bir darbe giriÅŸimi olacağını tahmin etmiyorum.” dedi.

EHLÄ°YET, LÄ°YAKAT, SADAKAT

Öteden beri TSK içindeki FETÖ’cü yapılanmanı  temizliÄŸinin önündeki engel olarak terörle mücadelede düşülmesi muhtemel zafiyet öne sürülmüştü, konuyla ilgili olarak ise Pekin,   “TSK’nın terörle mücadele konusunda hiç bir zaman açığa düşmesi söz konusu olamaz. Bu adamlar görevdeyken, bence çok daha fazla açığa düşme söz konusuydu. Çünkü terörle mücadele konusunda kendilerinden beklenileni bilerek ve isteyerek yerine getirmezlerdi. Dolayısıyla ordudan atılmaları hayırlı olmuÅŸtur. Sonuçta şöyle olur, bir bölükte 3 üstteÄŸmen varsa 1 üstteÄŸmen kalır, 5 astsubay varsa 3 astsubay kalır. Taburda yarbay yoksa binbaşı tabur komutanlığı yapar. Albay tugay komutanlığı yapar. Yeter ki adam seçme konusunda yerine getirilmesi gereken 3 kıstasa uygun olsun.  Ehliyet, liyakat ve sadakat. Sadakat derken Türkiye Cumhuriyeti’ne sadakatten bahsediyorum.” ÅŸeklinde açıklamada bulundu.

KÄ°MDÄ°R?

Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, 5 Eylül 2011 tarihinde İnternet Andıcı davasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: haber10

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.